Колись давно передача інформації здійснювалась усним шляхом. Коли люди були не писемними та не мали інтернету, майстерність розповідати історії дуже цінувалась. Щоб якось розважитись довгими холодними вечорами – люди переповідали захопливі перекази. І зустріти путівника, який приніс здалеку цікаву історію – вважалось великою вдачею.

Люди люблять історії ще з давніх-давен. Тож просто дайте їм це.

Корисні поради, які допоможуть перетворити сухі факти в історію що захоплює.

Наш мозок працює за принципом асоціацій. Він порівнює нову інформацію з набутим раніше досвідом. Історія має той самий принцип. Люди простіше розуміють та запам’ятовують саме історії.

Отже, сторітеллінг в комунікації – це передача необхідних сенсів у формі історії, використання форми історії для того, щоб захопити увагу людини та забезпечити його необхідною мотивацією. Під мотивацією розуміється емоційна складова. Тобто, щоб примусити людину виконати якусь дію, необхідно заставити її щось відчувати.

Сторітеллінг є комплексним способом викликати емоцію у людини, що читає текст.

Хочете, щоб про ваш проєкт чи ідею дізналось більше? Напишіть історію!

І ось що ми Вам порадимо:

  1. Покажіть факт через взаємодію з аналогами

    Наприклад, “якщо насильство в сім’ї вважатиметься адміністративним порушенням, то розбити голову та розбити ліхтар на вулиці – це буде одне і теж”. Якщо цю інформацію передати лише в рамках фактажу, то це не викличе сильних емоцій.Або: “В Україні дуже багато пластикового сміття”. Ми можемо назвати цифру в тоннах. А можемо назвати цифру у вигляді площі, яку займає це сміття. Наприклад, 9-ти поверховий будинок.
  2. В історії не обов’язково робити висновків

    Ви можете озвучити факти А, В, С, а читач самостійно зможе зробити висновок. Це зокрема і повага до читача. Підводьте читача до висновку, не озвучуючи його. Ви розповідаєте історію. А добре це чи погано – читач вирішить сам.

  3. Переведіть фактаж в історію

    Це допомагає читачу сприймати інформацію більш природним способом. І це основна задача сторітеллінгу.

    У вас є цифри, статистика, факти. Дуже часто вони бувають сухими та взагалі не викликають емоцій. Читач, який вперше потрапляє на ваш пост, не знає всієї суті проблеми. Саме тому потрібно подати інформацію через емоцію, тобто через історію.

    Співвідношення історії та фактажу:

    – Історія – це обгортка фактів, в яку ми можемо загорнути фактаж.
    – Фактаж – це набір фактів, зібраних в одному тексті. Питання: “хто, що, скільки, коли?”.
    – Історія – не подає сухі факти, вона демонструє набір взаємопов’язаних подій, що мають ритм та структуру. Вона пояснює, “яким чином відбулось все так, що”, “що цьому передувало”, “що до цього призвело”. Вона показує факти як частину життя.

  4.  Шукайте факти

    Часто доводиться писати про щось доволі не цікаве чи складне. Тож доводитися вишуковувати додаткові факти, на яких будувати історію.Методи пошуку можуть бути наступні:

– що було до ключового факту (причини);
– що буде після (якась гіпотеза щодо наслідку виникнення цього факту);
– що “замість” цих фактів може бути (з чим можна це порівняти: аналогії або контрасти).

  1. Ваша історія повинна мати такі важливі компоненти: 

– герой/герої;
– структура;
– зв’язаність подій;
– проєкція (приближення до реальних подій).

  1. Визначте героя Вашої історії

    Героєм може бути не лише людина. Це може бути ідея, організація, цінність чи переконання. Наприклад, як розвивалась ідея рівноправ’я за останні 50 років в Україні.
  2. Історія має структуру і сюжет

    Структура історії описує сюжет. Класична структура це: зав’язка, розвиток дії, кульмінація, поворотна подія, розв’язка. Звісно, вона може змінюватись. Наприклад, ми можемо почати з “розвитку дії”. А часто буває й так, що кульмінація, поворотна подія та розв’язка – сходяться в одній точці.Зав’язка – це передумова конфлікту, який буде розвиватись в “розвитку дії”. Тут зростає “градус” та відношення до проблеми.
    Кульмінація історії наступає тоді, коли не вирішити конфлікт уже просто не можна. Поворотна подія необхідна  у випадку, коли конфлікт ще не вичерпано. Тут ми власне розповідаємо про те, з чим ми лишаємось, коли історія завершилась.
  3. В історії має бути все взаємопов’язано

    В комунікаційних тестах не повинно бути багато деталей, які лише заважають сприймати інформацію. В історії не обов’язково повинен бути початок чи кінець. Історія може починатись з середини, може мати відкритий фінал. Але всі події, всі факти – мають бути  взаємопов’язані.

  4. Історії потрібен конфлікт

    Історія без конфлікту – це інформаційне полотно. Конфлікт надає силу історії.Конфлікт – це суперечність, яке виникає в середині історії, яка тим чи іншим чином вирішується в процесі розвитку. Навколо нього будується сюжет.

    Конфлікти бувають внутрішні та зовнішні:

    – Внутрішній – це конфлікт всередині героя (людини чи суспільства).
    – Зовнішній – це герой та його зовнішнє середовище. Це щось таке, що заважає герою вашої історії розв’язувати проблему.

    Приклади конфліктів:

    – змагання двох персонажів через економічні, любовні, політичні, моральні та інші причини;
    – конфлікт двох світоглядів, двох моралей;
    – моральна боротьба між суб’єктивним та об’єктивним, пристрастю та розумом;
    – конфлікт інтересів індивіда та суспільства;
    – моральна чи метафізична боротьба людини проти будь-якого принципу і т.д.

  5. Не губіть основний меседж Вашої історії

    Ми повинні пам’ятати про основний меседж, який ми доносимо через історію. Це та думка, яка має залишитись у голові людини після прочитання. Якщо є зайві деталі, які не впливають на формування цієї думки, краще приберіть їх.

  6. Візуалізуйте

    Історія у фінальному вигляді завжди працює комплексно з візуальною складовою. Тому частину даних необхідно візуалізувати, а не передавати текстом. Текст та візуалізація завжди мають доповнювати одне одного, а не повторювати.

Ми добре запам’ятовуємо історії. Коли ми забули якийсь факт, нам простіше згадати історію і вже вона підштовхне нас до нього.

Розповідайте історії та цінуйте своїх читачів!

По матеріалах euprostir.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *