Без вміння гарно писати в сучасному світі ніяк. А під час карантину, коли всі перейшли на дистанційне спілкування, ця навичка стала ще більш актуальною. 5 правил сторітеллінгу, які допоможуть писати сильно

Сторітеллінг — це вміння подати інформацію, оформивши її в цікаву історію, яке в сучасному світі цінується в багатьох сферах. Навички сторітеллінгу знадобляться, коли ви пишете пост у соцмережах і навіть коли ви складаєте резюме, адже це також історія про ваші вміння, знання та досвід. 5 порад з письменницької майстерності:

  1. Показуйте, а не розказуйте. Основне завдання будь-якої історії — максимально залучити читача. У вашому тексті він має не просто побачити набір слів, а відчути та пережити усе те, що ви описуєте. Тому намагайтеся писати якомога емоційніше та конкретніше, без зайвих відступів та описів.
  2. Пишіть про те, що ви добре знаєте. Хороший текст можна створити, лише повністю заглибившись у власну історію. Якщо людина пише на теми, в яких розбирається поверхнево, — це одразу помітно.
  3. Знайте міру, як в довжині тексту, так і в стилістиці. Якщо речення, яке б воно не було красиве, не розкриває теми, не несе нічого нового і корисного, викиньте його. Це ж стосується і занадто пишних слів та зворотів.
  4. Ведіть нотатки. Завжди майте під рукою блокнот, куди будь-якої миті зможете записати цікаву ідею, підслуханий діалог або незвичне слово. Більшість з цих матеріалів вам ніколи не знадобляться, але у вас завжди буде робочий матеріал для нової історії.
  5. Забудьте про перфекціонізм у процесі написання, інакше завищені очікування не дозволять вам висловити те, що ви відчуваєте. Вмикайте його тоді, коли вже буде готова чернетка всього тексту.

А якщо ви хочете ґрунтовно прокачати свої навички сторітеллінгу та художнього письма, радимо зареєструватися на безкоштовний онлайн-курс сторітеллінгу, що буде проводитися в рамках Проєкту «Пишіть вдома», та стартує 8 червня 2020 року.

По матеріалах happymonday.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *